';

Održan prvi prolećni oftalmološki simpozijum

Najbolji oftalmolozi iz cele Srbije, sa kolegama iz Slovenije, okupili su se u Nišu, gde su razmenili iskustva i stavove iz ove grane medicine. U okviru deset predavanja, tokom trajanja ovog stručnog dela simpozijuma, pokazano je koliko je oftalmologija napredovala kada je u pitanju lečenje oka.

Ideja organizacije ovakvog kongresa, po rečima prof. Veselinovića, bila je da se oftalmolozi okupe i druže, i da Specijalna bolnica za očne bolesti “Veselinović“ da i taj naučni doprinos, sa predavanjima eminentnih stručnjaka, profesora, oftalmologa.

Domaći stručnjaci bili su pojačani iskustvom i znanjem kolege iz Slovenije, doktorom Vladimirom Faiferom. On se u svom predavanju osvrnuo na ne tako čestu pojavu, a to je katarakta kod dece.

Često se na malim skupovima mogu bolje razmeniti iskustva, rekao je profesor Ljubiša Nikolić, i dodao da se na ovakvim događanjima obavezno nešto nauči od kolega.

Simpozijum “Savremena oftalmologija” organizovan je u saradnji Specijalne očne bolnice Veselinović i Srpskog lekarskog društva podružnice u Nišu.

Posle stručnog dela simpozijuma, usledio je neformalni deo, u kome je predstavljena zbirka pesama profesora Veselinovića simbolično nazvana “Kad oči govore”. Učesnici su se na kraju simpozijuma usaglasili da će ovakvi skupovi postati tradicionalni.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Podelite
Tagged in
Napišite komentar