';

Prof. Dr Mirko Jankov

Stručni konsultant

Prof. dr Mirko Jankov
Stručni konsultant

Prof. dr Mirko Jankov je jedan od napriznatijih srpskih i svetskih oftalmologa koji se bave refrakcionom hirurgijom i hirurgijom katarakte! Iza njega stoji na hiljade uspešnih operacija i zadovoljnih pacijenata i prepoznatljivo je ime u svetu!

Prof. dr Mirko Jankov, završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (Srbija), specijalizaciju iz oftalmologije u Sao Paulu (Brazil), subspecijalizaciju iz oblasti refraktivne hirurgije u Cirihu (Švajcarska). Deo je istraživačkog tima za klinička istraživanja Instituta za refraktivnu i okulplastičnu hirurgiju IROC iz Ciriha (Švajcarska).

Odbranio je doktorsku disertaciju iz oblasti bioinženjeringa na Federalnom Univerzitetu u Sao Paulu (Brazil). Godinama je bio na čelu refraktivnog tima u Oftalmološkom Institutu iz Kurićibe IOC u Kurićibi (Brazil) i Miloš Klinici u Beogradu (Srbija). Autor je više od stotinu radova u naučnim časopisima, knjigama i stručnim skupovima, a recenzent više stručnih časopisa. Član je prestižnih američkih, evropskih, brazilskih i domaćih opštih oftalmoloških i subspecijalističkih udruženja, redovno je pozivani predavač na svim važnim svetskim oftalmološkim skupovima i dobitnik je više nagrada, uključujući i Globalni Ambasador Oftalmologije 2007.

Prof.dr Jankov jedan je od vodećih stručnjaka u domenu laserskog skidanja dioptrije, i stručni saradnik i vođa tima koji u Specijalnoj očnoj bolnici Veselinović obavlja ovu proceduru.