';

21. Kongres oftalmologa Srbije

U periodu od 26-29. maja 2022. godine, održan je 21. Kongres oftalmologa Srbije, sa međunarodnim učešćem, u Vrdniku. Na kongresu je bilo prisutno oko 550 oftalmologa iz Srbije i inostranstva. Pozdravni predavač bio je naš eminentni oftalmolog, Prof. Dr Dragan Veselinović, koji je predsedavao sesijom o katarakti. On je prezentovao svoju originalnu hiruršku tehniku operacije katarakte kod pacijenata sa predhodnom povredom oka.

Naime, u specijalniloj Očnoj Klinici Veselinović se već godinama, najsavremenijim metodama, uspešno operiše veliki broj pacijenata sa kataraktom. Ugrađuju se intraokularna sočiva najboljeg kvaliteta tzv. premium sočiva koja omogućavaju najkvalitetniji vid! Multifokalna sočiva, torična sočiva, bifokalna i monofokalna, danas mogu zadovoljiti sve prohteve i očekivanja naših pacijenata! U Očnoj Klinici Veselinović rešavamo uspešno i najkomplokovanije slučajeve katarakte, bilo da je nastala kao posledica povrede, pridruženih bolesti ili sa posledicama prethodnih operacija!

Dr Marija Cvetanović prikazala je svoja istrazivanja kod mladih pacijenata sa miopijama i ukazala o najnovijim saznanjima veze vitamina D i kratkovidosti, kao i mogućnostima prevencije rasta miopije kod dece.

Kongresu je prisistvovala i mlada Dr Marija Itić Stošić, lekar na završnoj godini specijalizacije iz oftalmologije!

Svi smo dostojno reprezentovali našu Očnu Kliniku Veselinović, stekli neka nova saznanja, prijatelje i saradnike!

Pozdravni predavač bio je naš eminentni oftalmolog, Prof. Dr Dragan Veselinović, koji je predsedavao sesijom o katarakti. 

Kongresu je prisistvovala Dr Marija Cvetanović (levo), kao i mlada koleginica Dr Marija Itić-Todorović (desno), lekar na završnoj godini specijalizacije iz oftalmologije!

Prof. Dr Vladimir Čanadanović (u sredini) i Prof. Dr Miroslav Stamenković (desno), predsednik organizacionog odbora kongresa. Stari prijatelji, dugi niz godina na istom zadatku – Borba za bolju oftalmologiju!

Neobavezno druženje sa Prof. MJ Tassignon (Belgija, levo) i Dr V. Pfeifer (Slovenija, desno). Stara prijateljstva nikada ne blede.

Susret sa Prof. Assai E. jednim od najpoznatijih oftalmologa iz Izraela.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Podelite
Tagged in
Napišite komentar