';

Gostovanje prof. dr Dragana Veselinovića u emisiji “Dijagnoza”

U emisiji “Dijagnoza” na kanalu Belle amie, voditeljka Branka Mihajlović ugostila je profesora Dragana Veselinovića, koji je govorio o više zanimljivih tema.

Poznato je, da medicina, iz dana u dan napreduje, a svedoci smo i, kada je oftalmologija u pitanju, da je taj napredak možda i brži u odnosu na većinu ostalih grana medicine.

Zahvaljujući profesoru Draganu Veselinoviću, podsetimo se, u martu ove godine, u Niš-u su oftalmolozi iz cele Srbije, imali prilike da, zahvaljujući, izlaganjima velikog broja stručnjaka, upravo o tim novitetima nešto više saznaju.

Na prvom prolećnom simpozijumu Očne Bolnice Veselinović, pored lekara iz Specijalne očne bonice, koji su izneli savremene radove iz oblasti kojima se bave, bili su tu i izuzetno važni gosti, kao što je npr., profesor Vladimir Faifer, koji je prvi u regionu počeo izuzetno kvalitetnu hirurgiju katarakte.

Takođe, gosti i predavači, iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i ostalih gradova, uveličali su ovaj skup i cela priča je samim tim, dobila visoko stručnu dimenziju. Oko 120 oftalmologa je bilo iz cele Srbije, i svi oni su poneli neka nova saznanja ali i neke lepe emocije sa tog skupa.

Profesor Veselinović je najavio i naredne godine novi Simpozijum, jer ta razmena iskustva između lekara je bitna, ne samo za same oftalmologe, već i za pacijente, jer po rečima profesora, moramo da nastojimo da stalno pomeramo granice. Danas, za razliku od pre samo 30 godina, hirurgija u oftalmologiji je ostvarila ogroman napredak i danas su oftalmolozi, pre svega, vrlo značajni mikrohirurzi, jer skoro da ne postoji komplikovanija hirurgija, zato što je i samo oko, posle mozga, najsloženiji anatomski organ.

Govorilo se i o akutnim stanjima u oftalmologiji, kao što je npr.okluzija glavne arterije retine, koja ishranjuje veći deo oka. O ovim i ostalim zanimljivim temama o kojima je bilo reči u emisiji, poslušaje u ovom videu!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Podelite
Tagged in
Napišite komentar