';

20-ti Kongres oftalmologa Srbije – Novi Sad

Jubilarni 20-ti kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem održan je nedavno u Novom Sadu. Okupio je i ove godine veliki broj predavača i stručnjaka iz naše zemlje, kao i regiona, koji su pokazali koje su to novine i izazovi srpske oftalmologije.

Predsednik udruženja oftalmologa, prof.dr Dragan Veselinović izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiteta održavanja i izuzetno dobre posećenosti nacionalnog kongresa. To je, naveo je, događaj u kojem, svi oftalmolozi, iz različitih gradova u Srbiji, rado učestvuju. Vrhunski stručnjaci iz regiona, takođe,uvek se rado odazovu pozivu, jer je razmena iskustava neprocenjiva.

U Srbiji ima preko 600 oftalmologa; dok je trenutno jedna velika grupa od preko 100 mladih lekara na specijalizaciji, ogromna snaga i energija koja će dovesti do napretka srpske oftalmologije. Granica između Srbije i savremenog sveta je izbrisana jer imamo kako u privatnim tako i u državnim bolnicama izuzetno kvalitetne lekare kao i najsavremeniju opremu, bez koje napredak oftalmologije nije moguć.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Podelite
Tagged in
Napišite komentar