Održan prvi prolećni oftalmološki simpozijum

Najbolji oftalmolozi iz cele Srbije, sa kolegom iz Slovenije, okupili su se u Nišu, gde su razmenili iskustva i stavove iz ove grane medicine. U okviru deset predavanja, tokom trajanja ovog stručnog dela simpozijuma, pokazano je koliko je oftalmologija napredovala kada je u pitanju lečenje oka.

Ideja organizacije ovakvog kongresa, po rečima prof. Veselinovića, bila je da se oftalmolozi okupe i druže, i da Specijalna bolnica za očne bolesti “Veselinović” da i taj naučni doprinos, sa predavanjima eminentnih stručnjaka, profesora, oftalmologa.

Profesori

Domaći stručnjaci bili su pojačani iskustvom i znanjem kolege iz Slovenije, doktorom Vladimirom Faiferom. On se u svom predavanju osvrnuo na ne tako čestu pojavu, a to je katarakta kod dece.

Često se na malim skupovima mogu bolje razmeniti iskustva, rekao je profesor Ljubiša Nikolić, i dodao da se na ovakvim događanjima obavezno nešto nauči od kolega.

Simpozijum “Savremena oftalmologija”  organizovan je u saradnji Specijalne očne bolnice Veselinović i Srpskog lekarskog društva podružnice u Nišu.

Posle stručnog dela simpozijuma, usledio je neformalni deo, u kome je predstavljena zbirka pesama profesora Veselinovića simbolično nazvana “Kad oči govore”. Učesnici su se na kraju simpozijuma usaglasili da će ovakvi skupovi postati tradicionalni.

Podeli na socijalnim mrežama

Ostavi komentar

Call Now ButtonPozovite